Contrast
Groter

Westelijke stalling in gebruik!

1 november 2021

Sinds 29 oktober zijn er 600 nieuwe fietsparkeerplekken bijgekomen in het stationsgebied van Gouda. De Westelijke stalling is op die dag in gebruik genomen en dat is goed nieuws voor iedereen die zijn of haar fiets veilig wil parkeren én snel de trein wil halen. De nieuwe stalling ligt pal naast de stationshal en bestaat uit twee verdiepingen. Beneden is er plek voor brommers en ‘grote’ fietsen, zoals fietsen met een krat, bakfietsen of elektrische fietsen. De eerste brommers en fietsen vonden vrijdagochtend al een plekje in de Westelijke stalling. Met de komst van de nieuwe stallingen kunnen alle fietsen en scooters/brommers netjes in de stallingen staan en krijgen we een ‘fietsluw’ Stationsplein. Met de nieuwe stalling heeft het Zuidelijk Stationsgebied nu 2000 fietsparkeerplekken. Zodra de laatste stallingen gereed zijn (parkeerkelder en afronding Oostelijke stalling) is er zelfs een totaal van 3230 plekken.


Rondleiding

In de middag van 29 oktober werd voor een klein gezelschap een rondleiding gegeven langs de nieuwe fietsenstallingen en over het bouwterrein. Wethouder Hilde Niezen ontving Frederik Zevenbergen, gedeputeerde mobiliteit van Zuid-Holland, Magdalena Piotrowska (regiodirecteur NS) en Helga Cuijpers (regiodirecteur ProRail). In een kort filmpje krijg je een sfeerimpressie van dit bezoek.

“Ik ben er heel trots op dat wij als provincie, samen met gemeente Gouda, ProRail en NS, hier een nieuwe fietsenstalling kunnen realiseren. De plekken worden ruim verdubbeld van 1400 naar 3150. Hartstikke gaaf dat het werkt! De stalling die vandaag geopend is, wordt gelijk al volop gebruikt. Heel mooi en ik ben benieuwd hoe het plein en het station er straks uit komen te zien als Gouda haar 750e verjaardag viert.” – Frederik Zevenbergen, gedeputeerde mobiliteit Zuid-Holland.