Vorderingen werkzaamheden NS Stations op station Gouda

Stand van zaken

Fase 1 van de interne verbouwing van het oude casco van de Smullers is door NS Stations bijna afgerond, alleen moeten de wandtegels nog worden aangebracht. Wat reizigers goed kunnen zien is dat we veel meer transparantie hebben weten te creëren, waardoor een betere verbinding is ontstaan van binnen het station naar buiten. Voorheen vielen de commerciële ruimten ook niet echt goed op, dit is middels de verbouwing gerealiseerd.

Ondertussen zijn we ook gestart met de verbouwing van een extra toilet op het station. Het bestaande toilet zal ook mee worden genomen met de verbouwing. Deze zal een nieuwe uitstraling krijgen.

Op de plek van de oude Broodzaak zijn de werkzaamheden inmiddels ook gestart. Daarbij is de oude winkel gedemonteerd en zijn we begonnen met het realiseren van een nieuwe casco indeling. Dan zullen tevens de werkzaamheden aan de twee entrees aan de zuidzijde afgerond zijn. Het streven is om alle werkzaamheden nog voor de bouwvak te voltooien.

Alle plannen op een rij

•             Met twee nieuwe fietsenstallingen en het vergroten van de bestaande zsf kelderstalling is er ruimte voor 3150 plekken.

•             Een nieuw buseiland zorgt voor meer comfort en overzicht voor reizigers.

•             Nieuwe inrichting van het gebied tussen het Van Bergen IJzendoornpark en het Kleiwegplein met meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

•             Het gebied wordt autoluw door een ‘halve knip’ voor autoverkeer bij het station.

•             Meer groen en aandacht voor duurzaamheid; de historische platanen blijven behouden.

•             Het stationsgebouw wordt opgeknapt en op het stationsplein staan niet langer her en der fietsen gestald.

Kijk voor de gehele planning op deze website bij de planningspagina!