Contrast
Groter

Fietsenstalling

Samen met ProRail realiseert de gemeente nieuwe fietsenstallingen met in totaal zo’n 3230 stallingsplekken. Dat is bijna een verdubbeling van het huidige aantal plekken. En dat is nodig, want het aantal reizigers dat met de fiets naar het station komt groeit. Met goede, comfortabele voorzieningen voor de fiets, wordt de reis van deur tot deur makkelijker.

De nieuwe fietsenstalling bestaat uit drie onderdelen:

  • Oostelijke stalling: hier kunnen fietsen gratis gestald worden. De stalling krijgt twee lagen voor ca. 1830 stallingsplakken.
  • Westelijke stalling: ook een gratis stalling over twee lagen voor in totaal 600 stallingsplekken.
  • Fietsenkelder: een bewaakte stalling met ca. 800 plekken waar je de eerste 24 uur de fiets gratis kan stallen.

Let op: De nieuwe fietsenstalling aan de Stadszijde is vanaf 8 februari 2021 geopend. Dat betekent 1400 nieuwe fietsparkeerplekken. Sinds 18 januari 2021 is het stallen van je fiets in de fietsenkelder niet meer mogelijk. Staat je fiets hier nog? Dan kun je die nog tot 1 februari ophalen. Fietsen die na 1 februari nog in de fietsenkelder staan, worden verwijderd en naar het fietsdepot gebracht aan de Goejanverwelledijk. Na 1 februari gaat de kelder namelijk tijdelijk dicht voor werkzaamheden. Plaats je fiets dus alvast in de bewaakte fietsenstalling aan de Bloemendaalzijde, of in de onbewaakte stalling aan de Stadszijde. Zodra de nieuwe stalling op 8 februari opent, is er weer volop gelegenheid om je fiets overdekt te stallen bij het station!

Aan de Oostelijke stalling werd hard gewerkt

Dit beeld zullen we in de toekomst dus niet meer zien: