Contrast
Groter

Partners

Bij de herontwikkeling van het Zuidelijk Stationsgebied werkt de gemeente samen met ProRail en NS. De herontwikkeling is mede mogelijk door financiële ondersteuning van de provincie Zuid-Holland. Belangrijk is ook de goede samenwerking en afstemming met belanghebbenden zoals het wijkteam Nieuwe Park en bewoners en bedrijven in het gebied. Bij het ontwikkelen van de plannen heeft het Bewonersinitiatief Zuidelijk Stationsgebied een belangrijke rol gespeeld. Hun visie gaf voor een groot deel richting aan de uitwerking van het ontwerp.

Na bijna drie jaar bouwen is de herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied klaar. Op vrijdag 8 juli 2022 vond de feestelijke heropening plaats. Het officiële moment was de onthulling van vier beelden op de Oostelijke fietsenstalling. Dat gebeurde door de bestuurders van alle partijen.

Op vrijdag 29 oktober 2021 is de Westelijke stalling in het zuidelijk stationsgebied geopend. Daardoor zijn er nu 600 extra plekken beschikbaar. De nieuwe stalling ligt pal naast de stationshal en bestaat uit twee verdiepingen. Beneden is er plek voor brommers en ‘grote’ fietsen, zoals fietsen met een krat, bakfietsen of elektrische fietsen.

Wethouder Hilde Niezen ontving Frederik Zevenbergen (gedeputeerde mobiliteit van Zuid-Holland), Magdalena Piotrowska (regiodirecteur NS) en Helga Cuijpers (regiodirecteur ProRail).

In 2019 ging het project feestelijk van start!