Contrast
Groter

Nieuwe verkeerslichten op het Kleiwegplein

30 september 2020

Nieuwe verkeerslichten op het Kleiwegplein en een nieuwe asfaltlaag, dus dit drukke verkeerspunt in het centrum van Gouda kan er weer tegenaan. Het werk vond plaats in het weekend van 4, 5 en 6 september.

Het Kleiwegplein was in die dagen bijna volledig afgesloten; alleen bestemmingsverkeer en leveranciers konden het kruispunt gebruiken. Dankzij de nodige omleidingen kon het verkeer in Gouda gewoon doorgang vinden. De werkzaamheden rond het kruispunt zijn nog niet helemaal afgerond, maar hiervoor is het niet nodig om de weg weer af te sluiten.

De nieuwe verkeersregelinstallatie zorgt ervoor dat fietsers die vanuit de spoortunnel komen, niet meer te maken hebben met een dubbel verkeerslicht. Een nieuwe verkeerssituatie vraagt ook altijd enige gewenning en optimalisaties in de afstemming. Vrijdag 25 september heeft de gemeente een optimalisatie in de regeling vanuit de spoortunnel doorgevoerd, waarmee de situatie veiliger en overzichtelijker is geworden. De gemeente blijft de situatie komende tijd nog steeds nauwkeurig monitoren, waarbij er ook nog wat onderhoud gepleegd wordt op andere onderdelen van de kruising.