Contrast
Groter

Aan de slag: bouw van oostelijke fietsenstalling begonnen

14 september 2020

Op 11 september ging de bouw van de nieuwe oostelijke fietsenstalling van start. Met een heimachine werd de spreekwoordelijke ‘eerste paal’ geslagen. In de praktijk betekent het dat de eerste schroefpalen zijn gedraaid. Met deze fundering wordt een stevige, duurzame basis voor de toekomst gelegd.

De nieuwe fietsenstalling wordt in opdracht van ProRail gebouwd door AntonRail. Er komen nieuwe fietsenstallingen aan de oost- en westkant van de stationshal. Aan de oostzijde, tegenover het nieuwe buseiland, biedt de stalling plaats aan circa 1.750 fietsen. Aan de westzijde kunnen straks zo’n 600 fietsen extra gestald worden. De bestaande fietsenkelder wordt uitgebreid tot circa 800 stallingsplekken. Zodra het werk klaar is, kunnen er dus zo’n 3.150 fietsen netjes gestald worden rondom het station. De nieuwe fietsenstalling wordt in opdracht van ProRail gemaakt door Anton Rail.
De planning is nu dat begin 2021 de oostelijke stalling klaar is en dat daarna begonnen wordt met de bouw van de westelijke stalling.